Miliony tučňáků s mláďaty na ostrově Jižní Georgie vytvářejí úžasný pohled

Podívejte se na fotografie kolonie tučňáků císařských, kteří žijí na ostrově Jižní Georgie. Velikost této kolonie je přinejmenším ohromující.

Ostrov Jižní Georgie se nachází pod Jižní Amerikou a je britskou kolonií poblíž Falklandských ostrovů. Tučňáci císařští sem přilétají, aby se rozmnožili a vychovali svá mláďata. Podívejte se na obrázek níže a všimněte si hnědých pruhů. Tyto pruhy jsou ve skutečnosti tisíce mláďat, která jsou chráněna před mrazem a silným větrem.

Úchvatná ukázka toho, jak komunita společně chrání svá mláďata. Uspořádání mláďat vypadá téměř jako umělecké dílo vytvářející ty nejunikátnější vzory. Tučňáci a tučňáci, kam až oko dohlédne. V těchto mrazech se těsně se semknou, aby jejich mláďata ve velmi drsném podnebí jižního Atlantiku nezmrzla. Mláďata jsou pokryta načechraným hnědým peřím, díky němuž vynikají v davu tučňáků.

Rodiče se o svá mláďata starají až tři týdny nepřetržitě. Poté odcházejí pryč na dva až tři dny v kuse, aby získali potravu pro svá mláďata. Dokážete si představit, že byste se v takovém davu snažili najít své mládě?

Zdroj: laitimes.com




Pokud se vám článek líbí, můžete ho sdílet
Upozornit na nové komentáře
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
0
Budeme rádi, když okomentujete tento článekx